Publikimet

Prof.As.Dr Ferat Shala njihet si autor i shumë botimeve shkencore dhe atyre universitare që përfaqësojnë punën e palodhshme të tij

SHIKO MË SHUMË

Aktivitetet

Karriera e Prof.As.Dr. Ferat Shala si në fushën akademike ashtu edhe atë institucionale sjell një numër të madh aktivitetesh të tij

SHIKO MË SHUMË

Biografia

Biografia e profesorit është e mbushur me një numër të madh referencash  si në sferën akademike ashtu edhe në atë institucionale

shiko më shumë

Në këtë seksion ju mund të gjeni foto dhe video galerinë...

Shiko galerinë e videove të ndryshme

Pamje ekskluzive

Prof.Asoc.Dr Ferat SHALA

Ka lindur në Vuçak të komunës së Drenasit, më 10 qershor të vitit 1964. Shkollën fillore e ka mbaruar në vendlindje, ndërkaq të mesmen në Drenas. Fakultetin e Xehtarisë dhe Metalurgjisë, drejtimi i Gjeologjisë, e ka mbaruar në Mitrovicë, në vitin 1991. Në vitin 2006 ka magjistruar në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike në Universitetin e Prishtinës.

Në mars të vitit 2013 ka doktoruar në Universitetin “Goce Delçev” të Shtipit (Maqedoni). Është doktor i shkencave teknike. Ferat Shala është profesor asistent në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike në Prishtinë. Më parë ka dhënë mësim në Fakultetin e Gjeoshkencave në Mitrovicë dhe kolegjin universitar Tempulli.

Ai po ashtu, ka qenë dhe vazhdon të jetë konsulent professional i disa kompanive që merren me ndërtime dhe miniera. Për afër katër vjet (dhjetor 2008 – korrik 2012), ka drejtuar ndërmarrjen Trepça.

Lexo më shumë

Nga aktiviteti i fundit

Qeveritë janë për të gjetur zgjidhje, jo për të krijuar konflikte!

Çështja e pagave të mësimdhënësve nuk është vetëm çështje ligjore e as vetëm çështje humane. Ajo ka shumë dimensione. Ka të bëjë me cilësinë e arsimit, me politikat që ndjek qever...